Home
Technologia żywności zaprasza PDF Drukuj Email

Witam wszystkich fanów Rolibudy, a zwłaszcza kierunku Technologia Żywności.

Rok szkolny 2018/2019 zaczęliśmy intensywnie. Za nami kilka zajęć praktycznych, na których produkowaliśmy pyszne powidła śliwkowe oraz zdrowy, naturalny sok jabłkowo-marchewkowo-pomarańczowy.

 

W tym roku na kierunku technologii żywności rozpoczęło edukację 17 osób chcących pogłębiać wiedzę i zainteresowania związane z procesami produkcji wyrobów spożywczych. Są to młode, sympatyczne osoby liczące na wsparcie starszych kolegów.

 

Zaplanowaliśmy już kilka wycieczek, m.in. Muzeum Piekarnictwa w Pleszewie, czy PolAgra Tech.

W planach mamy również warsztaty dla klas 8 i 3 gimnazjum. Ale już teraz zachęcamy Was do odwiedzenia sali 19, gdzie odpowiemy na wszystkie pytania dotyczące naszego kierunku.

A już w najbliższy czwartek zapraszamy na pyszny placek drożdżowy.

Nina Wrzaskowska